Iratkozz fel hírlevelünkre!

3 napos prágai autóbuszos városlátogatás, gasztronómia és sörözés. Fedezd fel az "arany várost" és látogass el egy igazi söráriumba a Kozelnél. 1 éjszaka szállással, reggelivel 1 fő részére 21.900 Ft. Utazás időpontja: 04.06-08.

Akció kép
Az ajánlat beváltható 2018. április 8.-ig!

Prága talán az egyik legcsodálatosabb úti cél a világon. Nem véletlenül hívják a „száztornyú városnak” vagy „arany városnak”Szinte minden szeglete különféle korú és stílusú építészeti csodákat rejt, számtalan gyönyörű, monumentális épület, lenyűgöző művészeti gyűjtemény, népművészeti és zenei mestermű fogadja a látogatót. 

Fedezzétek fel a csodálatosan szép, romantikus és hangulatos, megszámlálhatatlanul sok történelmi nevezetességet kínáló Prágát. Utazásunkat ráadásul a legkiválóbb cseh sörökkel dobhatjuk fel. 

Városlátogatás, gasztronómia: knédli, csülök, sörök, jó hangulat garantált. Prágában egyszerűen nem lehet csalódni!

Eredeti ár: 33 900 Ft
Kedvezmény: -35 %
Teljes ár: 21 900 Ft
3 300 FtLemaradtál?
Írj nekünk!

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Oszd meg másokkal is!

Amit Prágában mindenképpen ajánlott megnézni:

Prágai vár - Hradzsin

A Hradzsin egykor a cseh fejedelmek és királyok rezidenciájaként szolgált, 1918 óta pedig az államelnök székhelye. A három udvarból álló prágai várnak kereken 60 épülete van. 

                    

Az Arany utcácska Prága legkisebb utcája. Egyrészt kevés ház van az utcában, másrészt a házak igen picik, leginkább törpék férnének el benne.

Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint II. Rudolf idejében itt alkimisták éltek, akiknek az volt a feladatuk, hogy rájöjjenek az arany készítés titkára. 

Talán ez a történet nem teljesen igaz, de a másik történet valóságosabbnak tűnik.
Eszerint a XIX. században, az egyik házban egy öregember élt, aki minden pénzét a varázslásról szóló régi könyvekre költötte, a házban pedig titkos kísérleteket végzett. 1831-ben a helyiek egy nagy robbanást hallottak, és Uhlét, az öregembert a házban holtan találták, egy sárga kővel a kezében. Később a kőről bebizonyították, hogy arany. Nem tudni, hogy került az arany a házba, elképzelhető, hogy az öregember tényleg rájött az aranycsinálás titkára.

Jóval később, az utcácska 22-es számú házában élt Franz Kafka.

Az Arany utcácska házaiban középkori fegyverek, textiláruk vannak kiállítva, és szuveníreket is vásárolhatunk.

                        

Károly-híd

1357-ben kezdték el építeni és ma Prága egyik fő látványosságának számít. 516 m hosszú, és a 10 m széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk.  Itt találjuk Nepomuki Szent János szobrát, melyet 1683-ban állították fel, s egyike volt a híd első díszeinek. Ő védelmez az árvizek és a hajótörések ellen. Ha megérinted akkor a legenda szerintszerencséd lesz.

A hídról lélegzetelállító kilátás nyílik a városra.

                          

Óváros tér

Prága legrégebbi, már a 12. század óta létező terén akár valamelyik hangulatos étterem kinti asztalánál ülve csodálhatjuk a kulisszákat, a csodás, ősi épületeket, templomokat, és a sürgés-forgást - zenészeket, mutatványosokat. A Vencel-tér, és a Károly-híd közötti tér mindig turistákkal van tele. Továbbá a prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok, tüntetések színhelye. Világversenyek idején a csehek nagy kivetítőkön innen nézik remek jégkorong-, és focicsapataikat.

A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája, melyen a Nap és a Hold állása, és a jelenlegi csillagjegy látszik. Az óra legrégebbi része 1410-ből származik. Minden egész órában mozgó figurákat és apostolokat lehet megcsodálni. Mindig nagy tömeg verődik össze ehhez, ezért érdemes már 10-15 perccel egész előtt a csillagászati óra elé állni a legjobb látványhoz.

Az 1338-ban épített városháza 1364-es tornyából Prága panorámáját élvezhetjük 50 méteres magasságból.

Az Óvárosi téren áll az az 1735-re befejezett, fehér, barokk Szent Miklós-templom, és Gyönyörűek a teret övező paloták is. A tér közepén Husz János szobra áll. A szobrot 1915-ben, máglyahalálának 500. évfordulójára emelték. Az óvárosi térről érdemes sétát tenni az óváros szűk utcáin keresztül, melyek hangulata, éjszakai életének köszönhetően még éjszaka is, igen megkapó.

              

PROGRAM

Indulás Budapestről Planetárium Parkolójából péntek éjszaka kb. 24:00 órakor, légkondicionált autóbusszal. Folyamatos utazás Prága felé, rövid pihenőkkel éjszaka az autóbuszon. 

Érkezés reggel (szombat) Velke Popovice-be a Kozel sörgyárhoz, ahol meglátogatjuk a söráriumot, majd autóbuszra szállunk és tovább utazunk Prágába.

Prágai megérkezésünket követően gyalogos informatív városnézés helyi idegenvezetőnk kalauzolásával. Szabadprogram kövezően ismét buszra szállunk és tovább utazunk szálláshelyünkre.

Szállás elfoglalását követően este szabadprogram.

(Vasárnap) Reggelit követően folytatjuk városnézésünket Prágában, majd kora délután indulunk vissza Magyarországra, útközben rövid megállókat tartunk.

Érkezés Magyarországra kora esti órákban.

Utazás dátuma 1 éjszaka szállással:

2018.04.06-08.

Elhelyezés:  Hotelben vagy Panzióban reggelis ellátással 1 éjszakára  (Prága környékén vagy Prágában) 2 vagy 3 ágyas szobákban.

Most 3.300 Ft fizetendő, a fennmaradó 18.600 Ft-ot + felárakat a szolgáltatóval szükséges rendezni.

Felárak:

Helyi idegenvezető 6 EUR/fő - buszon fizetendő

Sörgyárlátogatás 7 EUR/fő - buszon fizetendő

Behajtási illeték 3 EUR/fő - buszon fizetendő 

Szerviz díj: 1.000 Ft /Fő 
Stronó biztosítás: 3,5 % 
BBP biztosítás: 360 Ft /Fő  / Nap 
 
FONTOS TUDNIVALÓK:

A beváltáshoz szükséges bejelentkezni a következő linken 

http://realreisen.hu/online-foglalas/online-foglalas-praga 

és az adatokat megadni. Az adatlap elküldését követően a végleges visszaigazolást és a fizetési információkat 5 napon belül küldi el a szolgáltató. 

Lemondás: a szolgáltatói ÁSZF szerint. 

Email: realreisen@gmail.com 

Cím: 1223 Budapest, Nagytétényi u. 190. B ép. 1 em. 2 - az irodában személyes ügyintézés nincs 

Telefonszám: 70 2848925 

A szolgáltatáshoz kapcsolódó általános szerződési feltételeket a kupon megvásárlásával egyidejűleg, a kuponvásárló elfogadja, melyet a következő linken találsz: www.realreisen.hu 

Útlevél nem szükséges, plasztik személyi igazolvánnyal lehetséges az utazás.

Real Reisen Utazási Iroda Kft nyilvántartási száma: :U–0001767

Vagyon biztosító: Aegon Magyarország Biztosító Zrt. 

Biztosítási kötvény szám: VBB 74538/132119 

Utazás dátuma 1 éjszaka szállással:

2018.04.06-08.

Elhelyezés:  Hotelben vagy Panzióban reggelis ellátással 1 éjszakára  (Prága környékén vagy Prágában) 2 vagy 3 ágyas szobákban.


Az ajánlat más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.


Szolgáltató – Real Reisen Utazási Iroda Kft
Cég
Real Reisen Utazási Iroda Kft.
Weboldal
realreisen.hu
Telefonszám
(06-70) 284-8925

Lemaradtál?

Legnépszerűbb akcióinkat megismételjük!
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Bejelentkezés

Ha már regisztrált az oldalunkra, jelentkezzen be!